Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2008 13:55 - Софийски първоюлски размисли
Автор: dolupodpisanata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3578 Коментари: 1 Гласове:
2



Няма сълзи в очите, няма да липсвам – на кого??


Някъде, в друга стая, аз съм там, ти го знаеш!”


Из песен на "Седем"

Чета, гледам и слушам новини и ми става много чоглаво. Как така бившият ни любим кмет Софиянски усетил, че губи доверието на софиянци?


Това е толкова несправедливо и ме кара да се чувствам безкрайно огорчена. Бавно ще гасна в жежките юлски нощи. Аз, която толкова подкрепа подарих. И сега какво?


Кметът ни напусна. Осиротяхме. Заради разни недоволни групи от неосъзнати селяни, дошли в столицата да въртят далавери, без съмнение. Очерниха човека, отнеха му доверието. А колко работа свърши – концесии, търгове....как да не се просълзиш!!!


Черна неблагодарност. Долна завист. Неблагонадежност.


Но пък аз не искам да го оставям с впечатлението и усещането, че ние – истинските софиянци – сме го напуснали и “разоставили” /по О.Хенри/. Ние пак сме тук, кмете, ми иде да извикам, не мога да престана да го наричам така. Нищо че е 1 юли, Джулай морнинг и така нататък. Нищо че идват жегите, нищо че ще ни затрупат боклуците, те, боклуците, пък ще нахранят бездомните кучета, има естествени природни правила, та кучетата няма да хапят беззащитни пенсионерки с патерици и спортуващи момичета, дето не им е мястото по улиците, да падат в дупките.


Така си мисля в жегата и си представям какво бих могла да направя, та да усети кметът софийската любов. Говорих с приятели и познати, даже с непознати говорих - в рейс 72, който с помощта на кмета, да се свети името Му, се превърна в естествен крематориум /рейса/.


И след тези широки консултации, които предприех днес, на 1 юли 2005 година след Христа, заявявам – ще продължавам да подкрепям кмета Софиянски и единственият израз на тази подкрепа, който успях да измисля на Орлов мост към 14.37 часа, е да реша дали да не си оставям всеки ден торбичката с боклук, опакована по всички правила и изисквания на Европейския съюз, пред дома на кмета, на ъгъла на софийските улици “Сан Стефано” и “Марин Дринов”. Ще го обмисля.


Нека да види човекът, че още го обичаме!! Ние сме тук, но в друга стая!!!


С много обич,

Д-р Ивон Кожухарова

1 юли 2005
Dnes.bg




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - Имаше толкова протести против една ...
28.10.2008 14:28
Имаше толкова протести против една бензиностанция в долната или горната част на Бели брези, която не отстои на необходимото разстояние от жилищните блокове, но Софиянски е приел колкото е приел и разпръсна хората. Има власт човека.
А за първи път разпознах в него ..., когато разбрах, че той е приел колкото, за да няма в София друга верига, освен Билла. Затова Пикадили радва само варненци.
И как да не се разочарова, той краде 3 мандата по 4 години. Това си е бая. Накваси се.
Съжалявам, че го подкрепих. Отново смятам, че около Иван Костов няма нищо свястно. Без изключение. Както е с мъжете в северо-западна България. И даром и със зестра не ги искам :))) и никакви изключения!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dolupodpisanata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 166157
Постинги: 29
Коментари: 29
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930