Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2008 13:50 - Плачете за Брюксел, столицата на Европа
Автор: dolupodpisanata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2435 Коментари: 0 Гласове:
1



Основният извод след посещението ми в Брюксел е, че отлагам за м. септември 2006 взимането на решение дали да се присъединя към Европейския съюз на 1 януари 2007 или да отложа присъединяването с една година.


През това време, въпреки забележителния напредък, Брюксел трябва да поработи по следните глави:


Глава Тютюнопушене


1. Да се забрани тютюнопушенето на всички видове тютюнени изделия в ресторантите, кръчмите и кафенетата, както и на спирките на градския транспорт.


Ако Брюксел не изпълни това, то тогава трябва ясно да каже на подмазващите му се правителства от другите страни да не се чувстват задължени да правят същото, тоест да забраняват тютюнопушенето в кръчмите.



2. Да се забрани изсипването на пепелници от колите по асфалтовите улици в централната част на града, по-точно на булевард Албер, номер 5, пред сградата на международния съюз на синдикатите.


3. Да се открие зала за пушачи на международното летище /както е в цивилизованите страни/, за да не им се нарушават правата /на пушачите/.


Глава Обществен ред


1. Да се забрани масовото ходене по улиците в пияно и дрогирано състояние, с бутилка в ръка.


2. Да се забрани на младите белгийци в трудоспособна възраст масово да просят пари от невинните минувачи.


3. Да се ограничи ползването на електричката от центъра до летището от групи лица в нетрезво състояние и без билети.


4. Да се мият редовно улиците и да се преразгледа договорът с фирмите, отговарящи за чистотата и събирането на боклуците.


Глава Законодателство


1. Да се приведе законодателството във вид, който ще позволи да се изпълнят горните условия.


2. Да се предвидят по-ясни и строги наказания при нарушенията на обществения ред, кражбите, крупните обири и хулиганството.


3. Във връзка с решението да се забрани организирането на женски партита и празненства по заведенията, както и на някои други решения /взети на принципа “от чудеж” – значи от чудене какво да се прави през работното време, бел. на автора на доклада/, да се въведе задължителен психотест на еврочиновниците от стъклените билдинги на всеки две седмици пред независима и компетентна комисия, препоръчително от състава на клиниката по неврология и психиатрия на Четвърти километър в София.


Глава Малцинства и Имиграция


1. Да се предприемат необходимите мерки за пълна интеграция на малцинствата в обществото, при пълно спазване на правата им, и те, имигрантите, да не бъдат обиждани по улиците.


Следващото мониторингово посещение ще бъде през м. септември 2006, когато ще има доклад и за Холандия, откъдето има сигнали за преднамерено лошо отношение към представители на страни – не-членки на Европейския съюз.


Ако не се установи забележителен напредък, има три възможности – първо, отлагане на моето присъединяване за 2008, второ, присъединяване през 2007 с три предпазни клаузи или, трето, ориентирането ми към Съюза на аборигените и старите малцинства в Нова Каледония.

7 юни 2006
Dnes.bg



Тагове:   брюксел,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dolupodpisanata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 166269
Постинги: 29
Коментари: 29
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930